Hvor vigtig synes du uddannelse er?

I dag er det blevet dag 19 i bloggens challenge, hvilket betyder at der kun er 11 dage tilbage af denne challenge. I dag er opgaven at jeg skulle skrive et indlæg omkring min holdning til, hvor vigtig jeg synes at uddannelse er – et ret interessant emne, hvis jeg selv skal sige det!

Uddannelse er vigtigt i det samfund som vi lever i. Hvis ikke vi har en uddannelse, kan det være ekstremt svært, at få et job. Vi skal have et bevis på, at vi kan finde ud af det som vi påstår, at vi har kompetencerne til, og i dette tilfælde er en uddannelse bare nødvendigt. Vi skal have en uddannelse, så vi kan bidrage til samfundet på den bedste mulige måde, nemlig ved at arbejde. Jeg synes det er egoistisk hvis man ikke gider, at tage en uddannelse og derefter bare lever resten af livet på kontanthjælp – som faktisk er mine penge, som JEG har arbejde hårdt, som jeg så deler med staten. Hvis mine penge skal gå til nogle andre mennesker, så skal man også gide at arbejde – og ikke bare nasse på staten. Jeg ved godt, at det ikke er alle på kontanthjælp som ikke nasser og som gerne vil have en uddannelse og bidrage til samfundet – nu taler jeg om dem som ikke gider. Man skal yde før man kan nyde.

Jeg oplever også ofte, at studerende her i Danmark har en lad og “jeg gider ikke” indstilling til uddannelse og til at tage studiet seriøst. Det burde vi skamme os over! Vi bør sætte pris på, at vi faktisk har en velfærdssystem som sikrer og tilbyder, at alle kan få en uddannelse ganske gratis og at vi nærmest har mulighed for, at blive lige det vi vil. Folk i Afrika, og andre steder rundt i verden, har ikke råd til, at tage en uddannelse. De drømmer om det, men de kommer aldrig til det. Vi bør tænke lidt mere over dette og sætte pris på vores muligheder for uddannelse. Vi har det nemt med, at se uddannelse som en selvfølge og som noget kedeligt. I stedet for, at anse det som værende kedeligt, skal vi have en større lyst og taknemlighed for uddannelsesmulighederne. Lærere og undervisere skal blive ved med at forny sig, således at undervisningen bliver så spændende som muligt – for ved at gøre den spændende, jamen så vil de studerende automatisk også blive mere engagerede.

Ikke alle egner sig til den boglige skole/uddannelsessystem og derfor kan alle ikke blive akademikere og det bør vi heller ikke. Vi har brug for folk til alle former for områder på arbejdsmarkedet – men en person som drømmer om, at blive akademiker skal naturligvis ikke tvinges til, at lade være med at blive det, bare fordi vi mangler folk til andre jobs. Vi skal have lov til, at følge vores drømme – også uddannelses og jobmæssigt. Jeg er egentlig ligeglad med hvilken uddannelse folk tager, så længe de trives i det og er glade for det de laver. Man skal bare tage en uddannelse, så man kan bidrage til vores samfund! Det er vigtigt.

Jeg beundrer dog alligevel folk som dropper uddannelse for, at udleve deres drømme (fx. musikere) – men det er de færreste som kan leve af det, og derfor er det et kæmpe sats. Et sats som jeg kun mener man bør tage, hvis man er helt sikker på, at man kan udleve sine drømme. Der bør samtidig også være mulighed for, at kreative folk og bogligt svage folk kan bruge deres evner i uddannelsessystemet da der lige nu ikke er så mange muligheder for dem. Det hele foregår for det meste ved hjælp af bøger og ikke igennem kreativitet eller igennem hænderne. Disse mennesker skal også have en glæde ved uddannelse, og derfor skal der være flere muligheder og tilbud end vi i forvejen har. Det bør starte fra folkeskolen og fortsætte til vidergående uddannelser.

Men uddannelse er selvfølgelig ikke alt. Livserfaringer og sociale kompetencer er naturligvis også lige så vigtige. Livserfaringer hjælper os til, at indse hvem vi er og finde os selv – og det er jo super relevant når vi skal vælge vores uddannelse. Og at man kan finde ud af, at være social er også enormt vigtigt. Man kan jo ikke rigtig samarbejde med andre på en arbejdsplads (hvilket man gør de fleste steder), hvis ikke man har sociale kompetencer. Derfor er uddannelse ikke nok – du kan vide en masse om du har studeret i flere år, men hvis du ikke kan finde ud af at være social, bliver det meget svært at bruge på en arbejdsplads og det kan medføre, at du ikke kan få et arbejde. Så man skal altså også have sociale kompetencer og have livserfaringer for, at kunne bruge sin uddannelse ordentligt. Der er i hvert fald hvad jeg tænker. Jeg synes dog stadig, at uddannelse er enormt vigtigt og at det skal være noget, som så mange som muligt får og engagerer sig i – alt andet er egoistisk.

https://professionelbryllupsfotografi.blogspot.dk

https://borgerligvielse.blogspot.dk

https://fotografer-bryllup.blogspot.dk

https://bryllupsfotografne.blogspot.dk

https://bryllupsfotografvoresstoredag.blogspot.dk

https://fotografaalborg.blogspot.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.